Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Február 18-án jön a Samsung felújított Notebook 9-es szériája

A Samsung hivatalosan is közzétette, hogy a frissített konfigurációval elérhető új Notebook 9-es modelljei napokon belül elérhetővé válnak.

 

  • a Samsung bejelentette az új Notebook 9-eseket, melyek fejlettebb konfigurációval érkeznek
  • a vázba új, nyolcadik generációs Intel CPU-k kerültek, míg bővült a RAM és a háttértár maximális mérete
  • a Samsung ígérete szerint a valaha volt legnagyobb és legfejlettebb akkumulátorral látta el a modelleket
 

Három hónap után frissült a sorozat

A Samsung tavaly decemberben dobta piacra a Notebook 9-es sorozatát, ami három modellből áll – köztük a Notebook 9 Pennel, ami egy 13,3 hüvelykes, az S Pen névre keresztelt érintőceruzát is támogató eszköz. A készülékek alig három hónappal a debütálás után felújított változatokat kapnak, melyek hardveres téren kínálnak naprakész teljesítményt az eddigi dizájnnal. Az új notebookok február 18-án kerülnek a boltokba.

Az új Notebook 9 Pen ára 1399,99 dollár lesz, ami átszámítva nagyjából 349 ezer forintnak felel meg. Ezért az összegért cserébe immáron egy nyolcadik generációs Intel-processzort kapunk, amit akár 16 GB-nyi RAM-mal is kiegészíthetünk. A belső tárhely mérete 512 GB lesz, amit egy nagysebességű SSD garantál majd. Így azok is beruházhatnak a Samsung készülékére, akik keveselték a laptop teljesítményét vagy tárkapacitását.


Nőtt a sebesség és az üzemidő

Az érintőceruza nélküli modell (vagyis a Notebook 9) kapható lesz i5-ös és i7-es CPU-val is. Előbbi 1199,99 dollárba (tehát körülbelül 299 ezer forintba), utóbbi pedig 1299,99 dollárba (azaz hozzávetőleg 324 ezer forintba) fog kerülni. Ezekbe a készülékekbe szintén nyolcadik nemzedékes Intel-chipek kerülnek. A memória ezek esetében is 16 GB-ig bővíthető, viszont a háttértár akár 1 TB-os kiszerelésben is megrendelhető. A gyártó ezzel biztosítja az érdeklődőket, hogy a személyes (vagy üzleti) adatainknak bőven jut elég hely.

Akkumulátor terén is történt előrelépés. Az idei Notebook 9-esek vázában mostantól 75 W-os modulok vannak, melyek a Hexacell technológiával készültek. A Samsung saját magát idézve a “legnagyobb és legerősebb” akkumulátoroknak nevezte őket, melyek valaha laptopokba kerültek, ami jó hír lehet a konnektortól sok időt távol töltők számára.

Február 18-án jön a Samsung felújított Notebook 9-es szériája
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás