Életmód Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Okoshangfalat készített a JBL a Google közreműködésével

Letsplay

A JBL bemutatta új hangfalát, a Google asszisztenssel felszerelt Link Bart, ami az Android TV szoftverét fogja használni.

 

  • a Google és a JBL bejelentették az Android TV-n alapuló Link Bart, ami az első ilyen Google asszisztenssel érkező okoshangszóró a piacon
  • a készülék segítségével szóbeli parancsokat adhatunk: indíthatunk keresést, zenét vagy filmet, de vezérelhetjük a televíziót is
  • az árazás nem derült ki, csupán annyit lehet tudni, hogy a modell valamikor ősszel kerül forgalomba
 

Televízió és digitális asszisztens egyben

A Google és JBL közreműködéséből megszületett a Link Bar nevű hangfal, ami megpróbálja áthidalni a digitális segédek és az okostelevíziók közti távolságot. A készülék lényegében nem is egy hangfal, hanem egy olyan okoshangszóró, mint például az Amazon Echo vagy az Appe HomePod. A JBL Link Barban viszont ezekkel szemben a Google asszisztens dolgozik, szoros összeköttetésben a keresőóriás által fejlesztett Android TV platformmal.

Ez a gyakorlatban úgy fog kinézni, hogy a “Hey Google” parancs után bármilyen olyan utasítást adhatunk a készüléknek, mint egy mobiltelefon esetében. Így például indíthatunk kereséseket, vagy játszhatunk le videókat és zenét is. A különbség az, hogy a Link Bar képes lesz vezérelni a hozzá kötött televíziót is és attól függetlenül is képes lesz üzemelni.

Letsplay
Letsplay

Teljes funkcionalitás egy szóbeli parancsra

Egy hangalapú keresés eredményeit tehát meghallgathatjuk szóban (ha éppen nem akarjuk bekapcsolni a televíziót), de láthatjuk is a találatokat, ha szeretnénk. A hangfal persze be is kapcsolja nekünk a tévét, ha arra utasítjuk és éppen így válthatunk csatornát vagy szabályozhatjuk a hangerőt is. A funkciók teljes listája viszont még nem ismert, hiszen egy eddig csak egy rövid reklámban láthattuk élesben a modellt.

Az árazást is homály fedi – egyedül annyit lehet tudni, hogy a JBL valamikor idén ősszel dobja piacra a hangfalat. Az európai elérhetőségről nem esett szó, de mivel a gyártó számtalan terméke elérhető a kontinensen, így semmi akadálya sincs, hogy a Link Bar is kapható legyen.

Letsplay
 
Okoshangfalat készített a JBL a Google közreműködésével
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás