Slider Uncategorized

Gamer okostelefont készít a Nubia

Letsplay

A kínai Nubia a Razer és a Xiaomi után saját, különleges tervezésű gamer telefonjával száll be a versenybe, amely Red Magic néven debütál.

 

  • nemrég indult a Nubia Red Magic Indiegogo kampánya, amelynek keretei között a kínai gamer telefon 106 ezer forintos áron elérhető
  • a mobilba egy Snapdragon 835-ös CPU és 8 GB RAM került, hűtése pedig egy grafit bevonatú szellőzővel lett megoldva
  • a látványos dizájnnal és RGB LED sávval ellátott eszköz a kampány befejeződése után egy kicsit drágább lesz
 

Nem lesz gond a teljesítménnyel

Amikor a Razer bejelentette saját, 120 Hz-es gamer telefonját, úgy tűnt, hogy csak egy kivételes készülékről van szó, ami a játékosokat célozza. Ellenben mostanra láthatóvá vált, hogy a gamer mobilokban más cégek is nagy lehetőséget látnak. Legutóbb például a Xiaomi mutatta be gamer készülékét Black Shark néven, amit most a kínai Nubia Red Magic nevű modellje követ.

Lényegében egy szimpla csúcskategóriás telefonról beszélhetünk, ami gamereket célzó külsőt és persze egyedi hűtési rendszert kapott. A hátlap alatt egy Qualcomm Snapdragon 835-ös CPU dolgozik, amihez 8 GB RAM társul. Az adatoknak 128 GB tárhely áll rendelkezésre vagyis bőven van hely a nagyobb játékok számára is. A 6 hüvelykes kijelző felbontása 2160 x 1080 pixeles, ami ugyan nem fogható egy QHD panelhez, de a játékok teljesítménye szempontjából hasznos.

Letsplay
Letsplay

Kedvező árcédula és vérbeli gamer külső

A hangzatos konfiguráció természetesen nem maradhat megfelelő hűtés nélkül, amit a Nubia mérnökei szokatlan módon oldottak meg. A hűtésért ugyanis egy szellőzőborda felel, ami grafit bevonatot kapott a forró levegő ellen. A készülék már emiatt is látványos külsővel rendelkezik, amit tovább fokoz a gamer dizájn is. Ennek elengedhetetlen kelléke a vörös/fekete borítás és a hátlapon található RGB LED sáv.

Akit érdekel a 3800 mAh-s akkumulátorral ellátott mobil, az most 399 dollárért (azaz nagyjából 106 ezer forintért) szerezheti be az Indiegogo-kampány oldalán. A kampány befejeződése után az eszköz árazása megváltozik: a 6 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel rendelkező verzió 400 dollárba, a 8 GB RAM-os és 128 GB-os változat pedig 480 dollárba fog kerülni. Ez átszámítva körülbelül 106 és 127 ezer forintnak felel meg.

Letsplay
 

Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás