Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Halkabb lett a DJI Phantom 4 Pro

Letsplay

A DJI nemrég jelentette be a Phantom 4 Pro 2018-as verzióját, ami 60%-kal halkabb, mint az eredeti, még két éve debütált modell.

 

  • megérkezett a DJI Phantom 4 Pro V2, ami az eredeti modellnél jóval halkabb
  • a készülék emellett új átviteli rendszert is kapott, ami jobb élő kapcsolatot biztosít streamelés közben
  • a drón már 396 ezer forinttól elérhető a gyártó oldalán, de a 476 ezer forintos csomag mellé egy integrált kijelzős kontroller is jár
 

Mondj búcsút a zajos repülésnek

A DJI még 2016-ban dobta piacra az azóta is nagy sikernek örvendő, Phantom 4 Pro névre keresztelt drónt. A készülék kétségtelenül az egyik legjobb példány a piacon, ám a gyártó idén továbbfejlesztette az eredeti változatot. Tegnap került bejelentésre ugyanis a Phantom 4 Pro V2 nevű drón, ami lényegében a korábbi darabra alapul. A különbség az, hogy a 2018-as V2 kerek 60%-kal halkabb az elődnél, ami egy drón esetében korántsem másodlagos szempont.

A cég ezt az eredményt a propellerek áttervezésével érte el, melyek immáron sokkal finomabban forgatják meg a levegőt a váz alatt. Ettől függetlenül persze a teljesítmény nem változott, vagyis nem kell aggódnunk a gyorsabb merülés miatt. Az eszköz továbbra is 30 percet képes repülni egy töltéssel, és érintetlen maradt a 20 megapixeles CMOS szenzor is, ami 4K felbontás mellett 60 képkocka/másodperces videó rögzítésére alkalmas.

Letsplay
Letsplay

Új fedélzeti átvitel a stabilabb kapcsolatért

Természetesen érkeztek azért újítások is; ilyen például az új OcuSync technológia. Ez az adatátviteli metódus a régebbi Lightbridge rendszert váltja és stabilabb kapcsolatot biztosít élő közvetítés közben. Ez pedig kivételesen hasznos lehet, ha a drónt a DJI saját FPV szemüvegével használjuk – mondjuk versenyzésre vagy gyors repülés közbeni felvételre. 

A Phantom 4 Pro V2 már elérhető a DJI oldalán 1499 dolláros (vagyis körülbelül 396 ezer forintos) áron. Érdemes kiemelni, hogy dönthetünk egy speciális csomag mellett is, ami 1799 dollárba (azaz nagyjából 476 ezer forintba) kerül. Ebben a csomagban a drónon kívül találunk egy vezeték nélküli kontrollert is, ami integrált kijelzővel van felszerelve.

Letsplay
 
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás