Játék Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Hamarosan mobilra streamelhetjük Steames játékainkat

Letsplay

Ha minden igaz, akkor május 21-től a Steam Link applikáción keresztül telefonunkra streamelhetjük a platform könyvtárából a játékainkat.

 

  • május 21-től válik letölthetővé a Steam Link nevű Androidos és iOS-es app
  • az alkalmazással a Steames játékokat streamelhetjük telefonra, de csak vezetékes vagy 5 GHz-es internetelérés mellett
  • a lehetőség PC-s és macOS-t futtató játékosok számára is adott lesz
 

Steames kedvenceink – távol a géptől

A mobilos játéknak mindig is korlátot szabott a telefonok limitált számítási kapacitása. Mindez most azonban a végéhez közeledik, hiszen a Steam lehetővé teszi majd a platformon keresztül vásárolt játékok telefonra történő streamelését. Egészen pontosan arról van szó, hogy a Steam Link nevű, iOS-en és Androidon elérhető appon keresztül mobilra közvetíthetjük a Steam-könyvtárunk játékait.

Az app még nem tölthető le, de már nem kell sokat várnunk a megjelenésre, hiszen a szoftver május 21-én kerül be a Play Store és az App Store kínálatába. Jó hír, hogy nem csak a PC-s felhasználók élhetnek majd a lehetőséggel, hanem a macOS-t használó játékosok is. Persze ettől még lesznek korlátozások, amik szükségesek ahhoz, hogy az adatátvitel minősége megüsse az elfogadható szintet. Ilyen például az 5 GHz-es Wi-Fi hálózat szükségessége, ami egyébként kiváltható kábeles Ethernet-csatlakozással is.

Letsplay
Letsplay

Csak 5 GHz-es Wi-Fi hálózaton keresztül

Ez azt jelenti, hogy mobil internettel egyelőre nem fog működni a dolog, viszont ez sincs kizárva a későbbiekben. A legtöbben úgy vélik, hogy a mobilnet bevezetésekor a minimum sávszélesség a 4G-s hálózat lesz. További kérdés még a támogatott kontrollerek listája – a cég ugyanis egyelőre csak annyit árult el, hogy a Steam kontroller mellett az MFi-kompatibilis iOS kontrollerek lesznek biztosan támogatva.

Ettől még nagyon nagy valószínűséggel más Bluetooth-os eszközök (így akár a DualShock 4 kontrollerek) is szóba jöhetnek majd. Akárhogyan is, a Steam nem áll meg itt; hamarosan jön a Steam Video is, amivel a platformon elérhető filmek és sorozatok lesznek megtekinthetők – hasonlóan a YouTube Redhez vagy a Netflixhez.

Letsplay
 
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás