Játék Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Profi szenzor került a Logitech új, olcsó egerébe

Letsplay

Kilenc hónapot bír egyetlen elemmel a Logitech G305, ami 12 000 DPI-s szenzort és mindössze 16 ezer forintos árazást kapott.

 

  • a Logitech bejelentette a G305-öt, ami a vállalat legfejlettebb szenzorával készült el, de csupán 16 ezer forintos árcédulát kapott
  • az eszköz energiatakarékos módban akár kilenc hónapig is képes működni egyetlen AA elemmel
  • a 12 000 DPI-s egér akár 1 ms-os jelátvitelre is képes, ami mellett 250 órás üzemidőt garantál
 

A legfejlettebb szenzor a piacon

A Logitech újabb egérrel bővíti már eddig sem szűkös kínálatát: bemutatkozik a G305 névre keresztelt modell. A készülék a gyártó gamer-vonalát erősíti, mivel a legfejlettebb HERO optikai szenzor került a vázába. Ez azért is meglepő, mert az egér mindössze 59,99 dolláros árcédulát kapott, ami átszámítva nagyjából 16 ezer forintnak felel meg. Ezzel pedig ez az egyik legolcsóbb gamer célokra tervezett eszköz a piacon.

Persze nem meglepő, hogy az alacsony árért cserébe búcsút kell intenünk a látványos LED-megvilágításnak. A G305 viszont cserébe mindennel fel van szerelve, ami jól jöhet egy játékban. A kezünk alatt működő szenzor felbontása például 12 000 DPI-s, vagyis brutálisan pontosan képes meghatározni a kurzor helyzetét. Ráadásul hihetetlenül energiatakarékos: az egér egyetlen AA elemmel kilenc hónapig képes üzemelni.

Letsplay
Letsplay

Dönthetünk hosszú üzemidő és tökéletes pontosság közt

A modell egyébként kétségtelenül a laptopon játszókat célozza, hiszen vezeték nélküli kialakítású. A lehető legjobb minőségű jelátvitelért a cég Lightspeed-technológiája felel, ami 1 ms-os válaszidőt tesz lehetővé. Persze ilyen teljesítmény mellett az üzemidő 250 órára rövidül, de bármikor bekapcsolhatjuk az “Endurance” módot, ami 8 ms-ra állítja be a késleltetést.

Így egyszerűen válthatunk a játékokhoz hasznos pontosság és a munkánál elengedhetetlen energiatakarékosság között. A stabil adatkapcsolatért egyébként egy, az egér vázába rejthető USB dokk felel. A Logitech G305 elvileg még ebben a hónapban a boltok polcaira kerül, noha a nemzetközi elérhetőség részletei még ismeretlenek.

Letsplay
 
 
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás