Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót kap a Galaxy S10

Letsplay

A legfrissebb értesülések szerint a Samsung Galaxy S10 ujjlenyomat olvasója a mobil képernyője alá lesz integrálva és villámgyors feloldást tesz majd lehetővé.

 
  • a legfrissebb hírek szerint a Samsung a kijelzőbe fogja építeni a Galaxy S10 ujjlenyomat olvasóját
  • a speciális szenzort a Qualcomm gyártja majd, ami ultrahanggal fogja felismerni az ujj mintázatait
  • a mobil a Galaxy S széria tizedik évfordulóján debütál, vagyis ezentúl más merész újítások is várhatók
 


A kijelzőbe költözik az ujjlenyomat olvasó

Lassan félúton vagyunk a Galaxy S9 és a jövő év első hónapjaiban várható Galaxy S10 között. A készülékkel kapcsolatban már így is számtalan pletyka látott napvilágot, azonban a legújabb információk alapján a modell egy futurisztikus újítással érkezik. A Sammobile értesülései szerint ugyanis a Samsung következő zászlóshajója már a kijelző alá épített ujjlenyomat olvasóval kerül forgalomba. Noha már több koncepciós mobil is bemutatkozott hasonló megoldással, a Galaxy S10 lehet az első, széleskörű célcsoport számára is elérhető ilyen eszköz.

A jelentés forrása egyébként egy dél-koreai füles, amely szerint a Samsung egy ultrahangon alapuló szenzort fog felhasználni a telefonban. A modult elvileg nem a vállalat gyártja majd, hanem a Qualcommtól szerzik be. Ez nem meglepő, hiszen a világ piacvezető mobilprocesszor gyártója már régóta kísérletezik panelekbe integrált ujjlenyomat olvasókkal.

Letsplay
Letsplay


Forradalmi technológia az ujjunk alatt

Amiatt nem kell aggódnunk, hogy az új technológia miatt lassabban oldhatjuk majd fel a készüléket, mivel az ultrahangos szenzor pontosabb és gyorsabb, mint a hagyományos optikai egységek. Utóbbiak gyakorlatilag “lefotózzák” az ujjat, míg az előbbiek egy ultrahanghullámmal térképezik fel a bőr mintázatait.

A puszta feltételezés ugyan talán kicsit merésznek tűnhet, de a körülményeket figyelembe véve korántsem alaptalan. A Galaxy S széria 2019-ben ünnepli tizedik évfordulóját, vagyis nem lehetetlen, hogy a gyártó meglepő újításokkal készül – hasonlóan az Apple-höz és a lassan egy éves iPhone X-hez. Kérdés, hogy milyen más extrákra számíthatunk a jövőre bemutatkozó Galaxy S10-től.

Letsplay
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás