Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót kap a Galaxy S10

A legfrissebb értesülések szerint a Samsung Galaxy S10 ujjlenyomat olvasója a mobil képernyője alá lesz integrálva és villámgyors feloldást tesz majd lehetővé.

 
  • a legfrissebb hírek szerint a Samsung a kijelzőbe fogja építeni a Galaxy S10 ujjlenyomat olvasóját
  • a speciális szenzort a Qualcomm gyártja majd, ami ultrahanggal fogja felismerni az ujj mintázatait
  • a mobil a Galaxy S széria tizedik évfordulóján debütál, vagyis ezentúl más merész újítások is várhatók
 


A kijelzőbe költözik az ujjlenyomat olvasó

Lassan félúton vagyunk a Galaxy S9 és a jövő év első hónapjaiban várható Galaxy S10 között. A készülékkel kapcsolatban már így is számtalan pletyka látott napvilágot, azonban a legújabb információk alapján a modell egy futurisztikus újítással érkezik. A Sammobile értesülései szerint ugyanis a Samsung következő zászlóshajója már a kijelző alá épített ujjlenyomat olvasóval kerül forgalomba. Noha már több koncepciós mobil is bemutatkozott hasonló megoldással, a Galaxy S10 lehet az első, széleskörű célcsoport számára is elérhető ilyen eszköz.

A jelentés forrása egyébként egy dél-koreai füles, amely szerint a Samsung egy ultrahangon alapuló szenzort fog felhasználni a telefonban. A modult elvileg nem a vállalat gyártja majd, hanem a Qualcommtól szerzik be. Ez nem meglepő, hiszen a világ piacvezető mobilprocesszor gyártója már régóta kísérletezik panelekbe integrált ujjlenyomat olvasókkal.


Forradalmi technológia az ujjunk alatt

Amiatt nem kell aggódnunk, hogy az új technológia miatt lassabban oldhatjuk majd fel a készüléket, mivel az ultrahangos szenzor pontosabb és gyorsabb, mint a hagyományos optikai egységek. Utóbbiak gyakorlatilag “lefotózzák” az ujjat, míg az előbbiek egy ultrahanghullámmal térképezik fel a bőr mintázatait.

A puszta feltételezés ugyan talán kicsit merésznek tűnhet, de a körülményeket figyelembe véve korántsem alaptalan. A Galaxy S széria 2019-ben ünnepli tizedik évfordulóját, vagyis nem lehetetlen, hogy a gyártó meglepő újításokkal készül – hasonlóan az Apple-höz és a lassan egy éves iPhone X-hez. Kérdés, hogy milyen más extrákra számíthatunk a jövőre bemutatkozó Galaxy S10-től.

Kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót kap a Galaxy S10
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás