Játék Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Gamer mobillal jelentkezik az ASUS

Letsplay

Bemutatkozott az ASUS ROG Phone, melynek egyetlen célja az asztali PC-k erejét egy ízig-vérig gamer telefon vázába sűríteni.

 

  • az ASUS bejelentette a ROG Phone névre keresztelt gamer telefonját, ami 6 inch-es, 90 Hz-es Full HD kijelzővel debütál
  • a vázban egy túlpörgetett Snapdragon 845-ös CPU dolgozik 8 GB RAM-mal és egy Adreno 630-as GPU-val karöltve
  • a modell árazására még nem derült fény, de annyit már lehet tudni, hogy valamikor 2018 végén kerül a boltok polcaira
Az asztali számítógépek kétségtelenül a legjobbak teljesítmény szempontjából, ha játékokról van szó. Az egyetlen problémájuk az, hogy nem vehetjük elő őket a zsebünkből. Az ASUS ezt szeretné megváltoztatni a ROG Phone bemutatásával, ami az idei hardveres felhozatal legjavát tömöríti egy látványos dizájnnal megtervezett mobil vázába.

IFrame

A mobilos világ legjava egyetlen modellben

Ennek legékesebb példája a piacvezető Qualcomm Snapdragon 845-ös processzora, ami 2,96 GHz-es órajelével jóval az eredeti (2,8 GHz-es) frekvencia felett pörög. Ehhez 8 GB-nyi RAM társul, vagyis az appoknak bőven jut hely – ez pedig nem utolsó egy gamer mobil esetében. Adataink számára pedig 128 vagy akár 512 GB tárhely áll rendelkezésre.

Persze nem meglepő, hogy egy ilyen erőmű komoly mennyiségű hőt termel, amit egy réz szellőző vezet ki az eszköz hátulján. Ha ez nem lenne elég, egy külön beszerezhető ventilátoros hűtőt is a mobil hátuljára erősíthetünk. A hosszantartó játékért egyébként egy hatalmas, 4000 mAh-s kapacitású akkumulátor felel, amellyel intenzív használat mellett is garantált az egész napos üzemidő. 

Letsplay
Letsplay

Nincs kompromisszum sem a kijelző, sem a kiegészítők terén

A vállalat mérnökei arról is gondolkodtak, hogy a lehető legjobb játékélményben legyen részünk vizuális téren is. A 6 hüvelykes, Full HD (2160 x 1080 pixeles) AMOLED kijelző ugyanis 90 Hz-es frissítési gyakorisággal üzemel, ami a hagyományos, 60 Hz-es képernyőkhöz képest hihetetlenül gördülékeny megjelenítést tesz lehetővé. 

Ha ennél is többre vágyunk, megvásárolhatunk egy, a telefon oldalához erősíthető másodlagos panelt, valamint egy külső 4K monitort vagy egy 6000 mAh-s akkumulátort. Emellett különböző, szintén a mobilhoz csatolható kontrollerek is a rendelkezésünkre állnak, melyek nyilvánvalóan sokkal kényelmesebb és pontosabb vezérlést tesznek lehetővé, mint az érintőképernyő. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy maga a készülék is rendelkezik két ravasszal, melyek a váz oldalán kaptak helyet és AirTrigger néven kerültek bemutatásra.

Letsplay

A számtalan további extrával felszerelt gép árazására még nem derült fény, de valószínűleg nem éppen egy olcsó modellre számíthatunk. Ezt alátámasztja, hogy olyan technológiák kerültek az üveg és fém keretek közé, mint az Adreno 630-as GPU vagy a DTS Headphone:X 7.1 virtuális hangrendszer támogatása. A megjelenés pontos dátuma is ismeretlen, de annyit már lehet tudni, hogy valamikor az év vége felé lesznek világszerte elérhetők az első darabok.

Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás