Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Meglepően olcsó lehet a Lenovo Z5

Letsplay

Végre bemutatkozott Lenovo Z5, ami ugyan nem kapta meg a korszakalkotó dizájnt, de cserébe nagyjából 54 ezer forintnak megfelelő összegbe kerülhet.

 

  • hamarosan kapható lesz a Lenovo Z5, ami a napokban érkezhet meg a boltok polcaira 54 és 76 ezer forint körüli vagy ennél egy kevéssel magasabb áron
  • a készülék az ígértekkel ellentétben nem hagyta el a felső kivágást és az alsó kávát, cserébe viszont vékonyabb oldalsó keretekkel rendelkezik, mint az iPhone X
  • a modellbe 6 GB RAM és egy Snapdragon 636-os processzor került, a feldélzeten pedig az Android 8.1-es verziója fut
 

Elmaradt a bravúr, de még így is látványos a dizájn

A Lenovo kétségtelenül hangzatos és látványos ígéreteket tett, amikor először bejelentette a Z5-ös modell érkezését. Az első képek alapján úgy tűnt, hogy a készülék szinte teljes előlapi kijelzőt kap, a manapság divatos felülről belógó szenzorsáv nélkül. A napokban debütált eszköz azonban nem lett olyan formabontó, mint ahogyan az elsőre elképzeltük.

Maradt ugyanis a vastagabb alsó keret és a kijelző felső kivágása. Cserébe viszont az oldalsó keretek valóban vékonyabbak, mint az iPhone X esetében. Sőt, a cég szerint a kijelző az előlap 90%-át foglalja el. Ha pedig a panelről beszélünk, érdemes kiemelni, hogy a 6,2 hüvelykes képernyő Full HD (2246 x 1080 pixeles) felbontású.

Letsplay
Letsplay

Kedvező árcédula mindkét verziónál

Az előlapon egy 8 megapixeles kamerát találunk, míg a hátlapra egy dupla lencsés, 16 megapixeles rendszer került. Hardveres specifikáció terén egy Qualcomm Snapdragon 636-os chipet említhetünk, amit 6 GB RAM egészít ki. Adatainknak 64 vagy 128 GB-nyi tárhely jut, verziótól függően. A fedélzeten pedig az Android 8.1-re alapuló ZUI 4.0 fut, ami idővel megkapja majd az Android P frissítést is.

A készülék a napokban válik elérhetővé világszerte; a különböző tárkapacitású változatok ára 200 és 280 dollár körül alakul. Ez átszámítva nagyjából 54 ezer és 76 ezer forintnak felel meg. Ha itthon megjelenve valóban ennyibe fog kerülni, az egyik legolcsóbb ilyen dizájnú készülék lehet a középkategóriás szegmensben.

Letsplay
 
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás