Játék Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Hat új taggal frissült a Lenovo gamer kínálata

Letsplay

A Lenovo az E3 alkalmából nem csak gamer notebookjait frissítette, de vadonatúj asztali gépekkel is bővítette kínálatát.

 

  • a Lenovo hat új készüléket jelentett be az E3-mal egyidőben: két laptop és négy asztali gép érkezik
  • a laptopok legnagyobb újítása a 144 Hz-es kijelző, illetve az Y730-asnál elérhető hat makrógombos kialakítás
  • a PC-k az elérhető árcédulára és a látványos megjelenésre fókuszálnak; az első darabok augsztusban érkezhetnek meg a boltokba
Az idei E3 (Electronic Entertainment Expo) számtalan érdeklődő szerint az egyik legizgalmasabb volt az elmúlt években, így nem csoda, hogy a Lenovo frissíti gamer kínálatát a közelgő játékok figyelembe vételével. Összesen hat új rendszer érkezett, melyből négy asztali számítógép, kettő pedig csúcskategóriás laptop.

30-as szériaszámot kapott a két új Legion-laptop

A Lenovo nemrég keresztelte Legionnek a gamer vonalát, amelyet anno két laptoppal indított be: az Y520-al és az Y720-al. A 2018-as modellek nem meglepő módon 30-as szériaszámmal viszik tovább a családot és vékony kereteket, illetve kétkamrás hűtési mechanizmust kínálnak a játékosoknak. A vázban persze a hardveres összetétel is frissült: az alaplapon például már nyolcadik generációs Intel Core i7-esek és NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti-s videokártyák dolgoznak.

RAM és tárhely tekintetében gyakorlatilag bármilyen kombináció elérhető, így az igazi különbséget csak az extrák jelentik. Az Y530 15 inch-es Full HD panellel kapható, melyből rendelhető 144 Hz-es változat is. Az Y730 17 hüvelykes kijelzővel készült, de jön belőle 15 hüvelykes verzió is, ami a kisebb készülékhez hasonlóan 144 Hz-es frissítési gyakoriságra képes. Az Y730 emellett rendelkezik RGB billentyűzet háttérvilágítással és hat programozható makró gombbal is.

Letsplay
Letsplay

Az Y730-as 1249,99 dollártól (vagyis hozzávetőleg 342 ezer forinttól) válik elérhetővé valamikor szeptemberben. Ezzel szemben az Y530 már június végén a boltokba kerülhet és a legolcsóbb verziója 929,99 dollárért (tehát úgy 254 ezer forintért) cserébe lesz hazavihető.

Letsplay

Kockába öntött erő

Bemutatkoztak emellett a Legion C-modellek is, melyek lényegében kocka formába öntött asztali gépek. A C530-as és a C730-as között a különbséget a maximális kapacitású hardveres felszereltség és persze az árcédulák jelentik. A gépek szürke, könnyen hordozható, 19 literes térfogatú vázzal készültek és akár 32 GB-nyi DDR4-es memóriával is elérhetők. 

Szívüket szintén nyolcadik generációs i7-es CPU-k képezik, míg a grafikus feladatokért NVIDIA GeForce GTX 1060-as videokártyák felelnek. A belülre épített RGB LED-megvilágítás opcionális. A kockák augusztustól válnak nemzetközileg is elérhetővé és a legegyszerűbb darabok 829,99 (C530), illetve 929,99 (C730) dolláros árazást kapnak. Ez átszámítva nagyjából 227 és 254 ezer forintnak felel meg.

A hagyományos megoldások kedvelői sem maradnak újdonság nélkül

Végül, a Lenovo beharangozta a T530-as és a T730-as, hagyományos formájú, 28 literes térfogatú vázzal megépített asztali gépeit is. A készülékek a C-pároshoz hasonló konfigurációval rendelhetők meg, így az árazás és az augusztusi megjelenés is egyezik – a T530 829,99, a T730 pedig 929,99 dollártól lesz megvásárolható.

Az árak természetesen a gyártó eredeti összegei, vagyis itthon valószínűleg egy kevéssel magasabb árazásra érdemes számítani. 

Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás