Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Valóban létezik és készül a Surface Phone

Letsplay

Egy kiszivárgott e-mail alapján a Microsoft nem feledkezett meg a rejtélyes Surface Phone-ról, ami két kijelzőjével elmosná a határt PC és telefon között.

  • felbukkant egy Microsofton belül küldött e-mail, amelynek tartalma megerősíti a Surface Phone létezését
  • a 360 fokban kinyitható, hajlítható OLED-panellel felszerelt készülékről ez az első Microsofttól számarzó információ
  • még semmilyen konkrétumot nem tudni azon kívül, hogy a modell szívét egy ARM-processzort képezi majd
 

Tényleg folynak a munkálatok a háttérben

Már régóta lehet tudni, hogy a Microsoft a színfalak mögött dolgozik egy rejtélyes, új Surface-készüléken. Az elvileg Andromeda kódnéven futó modellről egyelőre semmilyen konkrétumot nem lehet tudni – eddig csupán szabadalmak és szállítói jelentések erősítették meg a létezését. A The Verge csapata azonban nemrég szert tett egy cégen belüli e-mail anyagára, amely alapján a gyártó valóban munkálkodik a különleges eszközön.

A vállalat úgy írja le a terméket, mint egy forradalmi és önmagában új kategóriát indító telefont, ami elmossa a határt laptop, tablet és telefon között. Ezt egyébként a korábbi koncepciók is alátámasztják, amelyek szerint a modell egy hajlítható OLED kijelzővel felszerelt, notebookokhoz hasonlóan kinyitható mobil lesz.

Letsplay
Letsplay

Forradalmi dizájn és korlátlan lehetőségek

A Surface Phone különlegessége az lehet, hogy a belső kijelző nincs elválasztva a két panelt összetartó zsanérnál; ehelyett átíveli azt, egyetlen nagy képernyőt alkotva. Ráadásul a Microsoft mobilja így használható lenne 360 fokban kinyitva is, hasonlóan egy 360 fokos laptophoz. Emellett az is valószínű, hogy érkezik egy Surface Pen nevű érintőceruza is.

Specifikációkról egyelőre nem tudni, csupán annyi biztos, hogy a vállalat valamilyen ARM-processzort szeretne a gépbe építeni – az még jövő kérdése, hogy a cég az Intel vagy a Qualcomm megoldásai mellett teszi le a voksát. Akárhogyan is, a belső forrásból származó e-mail (melynek pontos tartalmát nem közölték) jó jel a mobil jövőjét tekintve.

Letsplay
 
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás