Tech Tech Hírek Tech Újdonság

4K HDR kijelzőt kap a Sony Xperia XZ2 Premium

Letsplay

Július 30-tól válik elérhetővé a Sony új, 4K HDR kijelzővel és 19 megapixeles kamerával felszerelt zászlóshajója, amely szakít a gyártótól megszokott külsővel.

  • a Sony bejelentette, hogy a lekerekített formákkal készült Xperia XZ2 Premium július 30-tól lesz megvásárolható
  • a modell 4K HDR kijelzőt és egy dupla kamerás hátlapi egységet kapott – utóbbi akár 51200-as ISO értékre is képes
  • a magyarországi megjelenés és árazás részletei még nem ismertek; az eredeti ár hozzávetőleg 283 ezer forintnak felel meg
 

Kristálytiszta kijelző széles színtartománnyal

Már régóta tudni, hogy a Sony hamarosan útjára indítja új csúcskészülékét, az Xperia XZ2 Premiumot. A mobil most végre hivatalos megjelenési dátumot kapott: nemzetközileg július 30-tól lehet hazavinni az első darabokat. Az előrendelés ezzel együtt az Egyesült Államokban július 9-től kezdődik. A készülék eredeti ára 999,99 dollár lesz, ami átszámítva nagyjából 283 ezer forintnak felel meg.

Itthon ettől egy kevéssel magasabb árcédulára érdemes számítani az importköltségek miatt. Az összegért cserébe azonban egy 5,8 inch átmérőjű, 4K felbontású és HDR-támogatott kijelzőt kapunk, ami gyönyörű megjelenítésre képes. A mobilba beépítésre került az standard XZ2-vel bemutatott rezgőrendszer is, ami a lejátszott zene vagy videó ritmusára remegteti meg a készülék vázát.

Letsplay
Letsplay

Brutális kamera és csúcskategóriás belső

A hátlapon egy dupla kamerás rendszer kapott helyet, melynek egyik lencséje egy 19 megapixeles színes, a másik pedig egy 12 megapixeles monokróm egység. A párosítás összesen 51200-as ISO értékre képes – az így készült képeket pedig az AUBE technológiás processzor tisztítja ki. A gyártó szerint ennek köszönhetően sosem látott minőségben fotózhatunk fényviszonyoktól függetlenül; akár közel teljes sötétben.

Fejlődött persze a hardveres összetétel is, amit a 6 GB-nyi memória és a Snapdragon 845-ös processzor jelez. A hátlap alatt pedig egy 3540 mAh-s akkumulátor üzemel, ami gondoskodik az egész napos töltés nélküli használatról. A készülék feketében és ezüstben lesz elérhető, ám a magyarországi megjelenés részleteire még várnunk kell.

Letsplay
 
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás