Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Felbukkantak az Intel kilencedik generációs processzorai

Letsplay

Az Intel feltehetőleg véletlenül nyilvánosságra hozta a következő generációs Coffee Lake S CPU-inak listáját, melyek közül egyelőre kimaradt az i7-es típus.

  • egy Intel által kiadott dokumentumban felbukkant hét, eddig ismeretlen processzor, melyek a gyártó következő generációs modelljei lesznek
  • a készülékek a kilencedik generációnak megfelelően a 9000-es szériaszámot viselik és csak i3-as és i5-ös darabokból állnak
  • ez azt jelentheti, hogy a jövőben csak nyolcmagos i7-es CPU-k fognak születni
 

Hét modell érkezik

Úgy tűnik, hogy az Intel egy véletlennek köszönhetően idő előtt nyilvánosságra hozta az összes újgenerációs processzorát. A kilencedik nemzedéket képviselő egységek a gyártó Coffee Lake S névre keresztelt architektúrájával készültek, melyeket a nyolcadik széria is használt. Ennek megfelelően a 9000-es számmal felbukkant modellek a korábbi verziók megerősített változatainak tekinthetők.

A 14 nm-es gyártási technológiával előállított CPU-k egyébként egy, a Spectre-sebeshetőséggel kapcsolatos dokumentumban bukkantak fel. A július 3-án publikált anyagból persze azóta eltávolították az említett modelleket, de a gyors felhasználóknak sikerült kilistázni, hogy milyen eszközökre számíthatunk. Itt érdemes megemlíteni, hogy a processzorok között nincsen i7-es darab.

Letsplay
Letsplay

Csak nyolcmagos i7-esek következnek?

Két belépő szintű és öt középkategóriás készülék van úton, melyek név szerint a következők: Core i3 9000, Core i3 9100, Core i5 9400, Core i5 9400T, Core i5 9500, Core i5 9600 és Core i5 9600K. Az i7-esek hiánya persze semmi rosszat nem jelent, hiszen a dokumentumban minden bizonnyal csupán a négy- és hatmagos példányokat listázták.

Ez egyúttal azt is jelentheti, hogy az új i7-esek kivétel nélkül nyolcmagos dizájnnal érkezhetnek. A Game-Debate csapata szerint 100 és 200 MHz közti növekedésre számíthatunk nyers, magonkénti teljesítmény terén. A fogyasztás ezzel párhuzamosan jelentősen csökkenhet, vagyis a cég célja az új, hordozható eszközökben is használható alternatívák megteremtése lesz. 

Letsplay
 
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás