Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Tényleg Face ID-t kaphat a következő iPad

Letsplay

Az Apple által nemrég kibocsátott iOS 12 kódjának egy részlete arra enged következtetni, hogy a cég következő táblagépe arcfelismerő rendszert kap.

  • az iOS 12 frissítésével az Animoji és a Memoji funkciók rejtélyes módon támogatják az iPad-et
  • ez azért furcsa, mert használatukhoz arcfelismerő rendszer szükséges – ez pedig azt jelentheti, hogy a következő iPad FaceID-vel debütálhat
  • mindez magával vonhatja az új (egyébként szeptember táján várható) iPad külsejének teljes újragondolását 
 

Szinte biztosan megérkezik a Face ID iPadre

Az iOS 12 megérkezése nem csupán számtalan újítást és javítást hozott a felhasználók számára, hanem egy érdekességet is tartogatott a kódot vizsgálóknak. Steve Troughton-Smith ugyanis felfedezte, hogy az AvatarKit nevű keretrendszer (ami az Animoji és a Memoji működéséért felel) az új rendszerverzó óta támogatja az iPadet.

Ez azért meglepő, mivel a fentebbi funkciók működéséhez szükség van az úgynevezett TrueDepth-kamerarendszerre, ami egyelőre csak az iPhone X-ben található meg. Ez a szenzorok azon sora, amit a telefon kijelzőjének felső kivágása rejt. Ez működteti a háromdimenziós arcfelismerést, vagyis a FaceID-t. Mindez pedig azt jelentheti, hogy az Apple a jövőben beépíti az iPadekbe az autentikációs megoldást.

Letsplay
Letsplay
Egy koncepciós rajz a 2018-as iPadről (felső kivágással és anélkül)

Gyökeresen megváltozhat az iPad külseje

Egyelőre csak ennyi vehető biztosnak, ám a gondolatmenet itt még nem áll meg. A FaceID és vele a TrueDepth-kamerarendszer megérkezése az iPad dizájnjának teljes áttervezését vonhatja maga után. Elképzelhető, hogy a következő táblagép hasonlóan fog festeni az iPhone X-hez és egy teljes előlapot beborító, felül kivágott OLED-panelt kap.

Akárhogyan is, már csak néhány hónap lehet hátra a következő generációs iPadek bejelentéséig. A gyártó ugyanis ősszel vagy késő nyáron szokta lerántani a leplet új termékeiről, amibe ezúttal a különleges iPad is beletartozhat. Az Engadget csapata szerint a várható debütálás szeptemberben következhet be, röviddel a 2018-as iPhone-ok után (vagy azokkal egyidőben).

Letsplay
 
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás