Játék Tech Tech Hírek Tech Újdonság

2020-ban jöhet az újgenerációs Xbox

Letsplay

A legfrissebb hírek szerint a Microsoft Scarlett kódnevű újgenerációs Xbox játékkonzolja valamikor 2020-ban fog elkészülni.

  • a jelek szerint a Microsoft jelenleg is dolgozik az új Xboxon, ami 2020 környékén kerülhet a boltokba
  • a cég a Scarlett kódnevet használja, ami azonban nem csupán egy konzolt, hanem egy egész termékcsaládot jelölhet
  • még természetesen semmit sem tudni arról, hogy ez pontosan mit jelent, de érdemes lesz figyelni a következő hónapok fejleményeit
 

2020 lehet az új konzolgeneráció éve

A Microsoft már korábban megerősítette, hogy folynak a munkálatok a következő Xboxon. Most erről a konzolról bukkantak fel új információk. A Thurrott csapata úgy értesült, hogy a modellt jelenleg Scarlett kódnéven fejlesztik a vállalat műhelyében. A megjelenés a füles szerint a következő években várható; a legvalószínűbb debütálási dátum pedig 2020 lehet.

Ez azért is logikus, mert 2020 novemberében lesz éppen négy éves a (jelenleg új) Xbox One X. Ez ugyan a konzolok élettartamát tekintve rövid időnek tűnhet, ám a hírek alapján a Sony ekkora már bejelenti a PlayStation 5-öt. A Microsoft pedig nyilvánvalóan nem szeretne lemaradni a konkurenciától, így szinte biztos, hogy két év múlva már bemutatkozik a következő konzolgeneráció.

Letsplay
Letsplay

Nem egy konzol, hanem egy egész termékcsalád érkezhet

Ami ellenben meglepő, hogy a Scarlett kódnév nem feltétlenül egyetlen konzolt takar. A gyártó ugyanis egy egész termékcsaládon dolgozik, amely nem csupán a megszokott új Xboxból fog állni. Kérdés persze, hogy milyen már készülékekre számíthatunk, ám jelenleg ezt még nem lehet megmondani. Egyesek szerint televíziók és hangrendszerek, mások szerint pedig tabletek jelennek majd meg az új Xbox mellett.

Akárhogyan is, érdemes lesz figyelni az elkövetkezendő technikai show-kat, hiszen ezeken nem egyszer hallhatunk meglepetéseket a redmondi cég kulisszái mögül. Ha például a 2019-es E3-on (Electronic Entertainment Expo) felröppennek a pletykák a Scarlett-család tagjairól, akkor szinte biztosra vehetjük, hogy a megjelenés 2020-ban lesz esedékes.

Letsplay
 
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás