Tech Tech Hírek Tech Újdonság
Letsplay

A Nikon P1000 speciális kialakításának köszönhetően nem kevesebb mint 125-szörös nagyításra képes, hála 3000 mm-es lencséjének.

  • szeptembertől lesz megvásárolható a Nikon új fényképezőgépe, a P1000, amely 125-szörös szuperzoomra képes
  • a 16 megapixeles, 3000 mm-es kamera kihajtható és forgatható LCD kijelzővel lett felszerelve
  • eredeti ára átszámítva nagyjából 277 ezer forintnak felel meg
 

Felfoghatatlan nagyítás tökéletes képminőség mellett

A Nikon már így is magáénak tudhatta a legerősebb zoomra képes kamera címét 2000 mm-es kategóriában, hiszen a P900-as 83-szoros nagyításra képes. A gyártó a jelek szerint azonban nem érte be ennyivel és piacra dobta a következő modellt, ami P1000 néven kerül a boltokba. Az említett eszköz 3000 mm-es lencsével van felszerelve, ami észbontó, 125-szörös nagyítást tesz lehetővé.

A szuperzoomként emlegetett képesség lehetővé teszi, hogy tökéletes Holdfotókat készítsünk vagy éppen madarakat kapjunk lencsevégre akár több száz méteres távolságból. Ráadásul a minőség miatt sem kell aggódnunk, hiszen a gép kamerája 16 megapixeles felbontásra képes. Az ISO értéke pedig 100 és 6400 között állítható.

Letsplay
Letsplay

Minden téren felsőkategóriás konfiguráció

A gép hét képet tud készíteni másodpercenként sorozatfotó módban, míg videó terén a felső korlát a 4K felbontás 30 képkocka/másodperces tempó mellett. Ennek és a kihajtható-forgatható LCD panelnek köszönhetően tökéletesen alkalmas videózásra is. Érdemes megemlíteni továbbá, hogy a kereső egy OLED modul, ami 2,36 millió pontos felbontással rendelkezik.

A P1000 szeptemberben válik kaphatóvá és 1000 dolláros árcédulát kap, ami átszámítva körülbelül 277 ezer forintnak felel meg. Mérete teljes zoomkor 35,5 cm, súlya pedig 1,4 kg körül mozog, vagyis érdemes állvánnyal együtt használni. Természetesen integrált Bluetooth-egységgel rendelkezik, vagyis telefonunkkal és a Nikon applikációjával teljes mértékben vezérelhető.

Letsplay

A szuperzoom elképesztő lehetőségei alább tekinthetők meg:


IFrame

Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás