Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

A következő hetekben jön a Magic Leap AR headsete

Letsplay

Nyár végéig kerül kiszállításra a Magic Leap forradalmi lehetőségeket nyújtó, kiterjesztett valóságra alapuló headsete.

  • elvileg nyár végéig megkapják a fejlesztők a Magic Leap One nevű AR headset fejlesztői kiadását
  • a modell valódi, gyors, gördülékeny és széles látószögű kevert valóság létrehozására képes viszonylag kedvező áron
  • a cég ígérete szerint a végleges modell ára egy felsőkategóriás telefonénak fog megfelelni
 

Saját GPU-val és széles látószöggel

A Magic Leap nemrég jelentette be egy stream keretei között, hogy idén nyáron fogja leszállítani a One névre keresztelt AR szemüvegének fejlesztői változatait. A teljes nevén Magic Leap One Creator Edition tehát a kiterjesztett (augmented reality, AR) és kevert valóságra (mixed reality, MR) alapuló programok és játékok fejlesztőit célozza, és számtalan szempontból forradalmi lehetőségeket kínál.

A modellben egy saját grafikus chip dolgozik, egészen pontosan egy NVIDIA Tegra X2-es, ami lehetővé teszi a valós és a virtuális tér gyors és pontos szinkronizálását. A fedélzeti kamerák emellett érzékelik és felismerik a kézmozdulatokat is, vagyis a szemüveg előtt “kattinthatunk” vagy “zoomolhatunk” is ujjainkkal – úgy, mint ahogyan azt egy érintőképernyőn tennénk.

Letsplay
Letsplay

Gördülékeny virtuális élmény a valódi világban

Természetesen mindezt élőben demostrálta is a cég, vagyis a technológia valóban működőképes. A telefonokkal is könnyedén párosítható szemüveg így akár olyan online, többjátékos élmények megalkotását is lehetővé teszi, ahol a játékosok ugyanazt a játékot játsszák a saját kevert valóságukban. Persze e szoftverek elkészítése még éveket is igénybe vehet, de kétségtelenül közeledik az olcsó, mobilos AR-korszak hajnala.

A szemüveg pontos megjelenési dátuma és árazása még ismeretlen, de ha hihetünk a gyártónak, akkor egy felsőkategóriás telefonnak megfelelő összegbe fog kerülni. Ez viszont napjainkban egy igen tág kategória, vagyis érdemes 200 és 400 ezer forint közötti árcédulára számítani. Az európai elérhetőségről még nem esett szó.

Letsplay
 
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás