Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Android Go kiadást kap a Moto E5 Play

Letsplay

A Motorola úgy döntött, hogy elkészíti az optimalizált, gyorsabban futó Android Góval működő Moto E5 Playt, ami az eredeti modell árazását kapja.

  • a Motorola bejelentette, hogy a elkészíti a Moto E5 Play Android Góval futó változatát
  • a készülék sokkal simább felhasználói élményt nyújt belépő szintű telefonok esetében, mint az eredeti Androidot futtató eszközök
  • az 5,3 inch-es kijelzővel ellátott mobil hazai ára 25 ezer forint körül alakulhat
 

Android Góra vált a Moto E5 Play

A Motorola csak nemrég jelentette be két belépő szintű mobilját, a Moto E5 Playt és a Moto E5 Play Plust. Az áprilisban beharangozott készülékek piacra kerülése után a gyártó most közzétette, hogy a standard változatból készül egy Android Oreo Gót futtató verzió is. Ez lényegében a teljes Android egyszerűbb, de sokkal gyorsabb kiadása, ami ideális az olcsóbb telefonok számára.

A Gónak hála a gyengébb hardveres felszereltségű Androidos eszközök gördülékeny felhasználói élményt nyújtanak és ez csak egy a számos előny közül. Egy másik hasznos tulajdonság, hogy a rendszer kevesebb helyet foglal a teljes Androiddal szemben, így jóval több tárhelyünk marad fotók és más adatok számára. Ráadásul a Go kevesebb erőforrást is igényel, vagyis a telefon tovább üzemelhet töltés nélkül, mint a hagyományos Androiddal.

Letsplay
Letsplay

Gördülékeny felhasználói élmény

Az Android Gót futtató Moto E5 Play tehát július 14-től elérhető az Egyesült Királyságban és később valószínűleg más európai országban is kaphatóvá válik. Eredeti ára 69 angol font, ami átszámítva mindössze nagyjából 25 ezer forintnak felel meg. Ennél valószínűleg nem sokkal lesz magasabb a hazai árazás sem, vagyis ez lehet az egyik legolcsóbb Androidos mobil a piacon.

Ezért az összegért egyébként egy 5,3 inch-es kijelzőt kapunk, ami a ma divatos 18:9-es oldalaránnyal kínál közel egész előlapos megjelenítést. A vázban egy Snapdragon 425-ös chip dolgozik 1 GB-nyi RAM társaságában. Az akkumulátor 2100 mAh-s, míg a vakuval ellátott kamerák 5 (előlap) és 8 (hátlap) megapixelesek.

Letsplay
 
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás