Slider Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Bemutatkozott a két új MacBook Pro

Letsplay

Nem csak új hardveres elemeket, de hasznos extrákat (többek közt True Tone kijelzőt) is kapott a két 2018-as MacBook Pro.

 • hamarosan elérhetők lesznek az Apple 2018-as MacBook Pro laptopjai, melyek True Tone kijelzőt és ujjlenyomat olvasós Touch Bart kaptak
 • a modellek emellett új, halkabb billentyűzettel és 70-100%-kal gyorsabb hardveres összeállítással debütálnak
 • az alap modellek eredeti árazása 661 ezer (15 inch) és 496 ezer (13 inch) forinttól indul
Az Apple lerántotta a leplet a két idei, vadonatúj MacBook Próról, melyek nem csupán új hardveres összetevőkkel múlják felül elődeiket, de számtalan apró extrával is bővültek. A 2018-as modellek True Tone kijelzővel és halkabb billentyűzettel érkeznek, valamint legalább 70%-kal lesznek gyorsabbak a korábbi verzióknál – köszönhetően az új processzoroknak.

Megújult gépelési élmény

Az új 13 és 15 inch-es MacBook Prók természetesen Touch Barral lettek felszerelve, ami a kevésbé használt funkciógombok sávját cseréli le egy OLED érintőkijelzőre a billentyűzet tetején. Ez az interaktív panel így személyre szabható és programonként változó parancsokat és opciókat, írásjeleket kínál a felhasználónak, ezzel könnyítve meg a gépelést. A panel mellett találjuk a Touch ID ujjlenyomat olvasót, amivel egyetlen érintéssel fizethetünk vagy jelentkezhetünk be.

Nagy változás továbbá az új billentyűzet is, ami harmadik generációs “pillangós” kapcsolókat használ. Ez nem csupán sokkal halkabb és reszponzívabb gépelési élményt biztosít, de jelentősen hosszabb élettartamot is jelent. Eközben a leütési távolság változatlan maradt, vagyis a billentyűk ugyanúgy belesimulnak a vázba, mint korábban.

Letsplay
Letsplay

Másodlagos processzor és True Tone kijelző

Emellett remek hír, hogy a kiváló értékelésű True Tone technológia is bekerült a kijelzőkbe, amit a tavalyi iPhone-okban ismerhettünk meg. A laptopok képernyői mindig a környezethez igazodva változtatják színösszeállításukat, ami sokkal könnyebbé teszi az olvasást. A kijelzők felbontása változatlan maradt: a 15 inch-es modellé 2880 x 1800, a 13 hüvelykesé pedig 2560 x 1600 pixeles.

Újítás továbbá a T2-es chip is, ami külön Siri hangvezérlésének lett dedikálva. Így a digitális segédet immáron a “Hey Siri” szavakkal is elindíthatjuk a megszokott billentyű-kombináció lenyomása mellett. Ez a processzor vezérli egyébként a True Tone funkciót és a Touch Bart is, vagyis több szabad erőforrás jut a fő processzornak, ami végül teljesítménybeli javulást eredményez.

Letsplay

Brutális hardveres fejlődés

Ha pedig a hardveres újításoknál tartunk, abból is akad bőven. A 15 inch-es modell természetesen erősebb opciókat kapott, de látványos a fejlődés a kisebb MacBook esetében is. Előbbi 70, utóbbi pedig egész 100%-kal gyorsabb a tavalyi verziónál.

MacBook Pro 2018 (15 inch)

 • hatmagos Intel Core i7 és i9-es processzor 2,9 GHz-es órajellel (4,8 GHz TurboBoosttal)
 • akár 32 GB DDR4-es memória
 • Radeon Pro videokártya 4 GB grafikus memóriával
 • akár 4 TB-os kapacitású SSD tárhely
MacBook Pro 2018 (13 inch)
 • négymagos Intel Core i5 és i7-es processzor 2,7 GHz-es órajellel (4,5 GHz TurboBoosttal)
 • akár 16 GB LPDDR3-as memória
 • Intel Iris Plus 655 integrált videokártya 128 MB eDRAM típusú grafikus memóriával
 • akár 2 TB-os kapacitású SSD tárhely
A 15 inch-es modell alap változata 2 399 dollárba (azaz nagyjából 661 ezer forintba) fog kerülni, míg a legerősebb kiadás 6 699 dolláros (vagyis körülbelül 1 847 000 forintos) árazást kap. Ezzel szemben a kisebb, 13 hüvelykes MacBook Pro ára 1 799 dollártól (tehát hozzávetőleg 496 ezer forinttól) indul. A hazai elérhetőség részleteire még várnunk kell, de hamarosan itthon is kaphatók lesznek a készülékek.
 
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás