Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Az iOS is megerősíti az iPhone X Plus érkezését

Letsplay

Az iOS 12 nyilvános bétájának új ikonja arra enged következtetni, hogy az Apple valóban piacra fog dobni egy nagyobb iPhone X-t idén.

  • az iOS 12 bétájában felbukkant egy ikon, ami a jelenlegitől magasságban eltérő, ám arra mégis sokban hasonlító iPhone X-t ábrázol
  • ez azt jelentheti, hogy valóban készül egy nagyobb kijelzővel felszerelt mobil, ami minden bizonnyal az iPhone X Plus lesz
  • emellett az is kiderült nemrég, hogy idén nem kapunk majd a készülékek mellé ajándék jack-átalakítót
 

Egye biztosabb a nagyobb iPhone létezése

Noha hivatalos forrásból természetesen még sokáig nem tudhatunk meg semmit a 2018-as iPhone-okról, azért akad néhány figyelemre méltó hírmorzsa. Eddig csupán annyit lehetett sejteni, hogy az Apple idén három új mobilt fog bemutatni, mindet a tavalyi iPhone X dizájnjával. Egy standard készülék mellett elvileg érkezik majd egy nagyobb és egy olcsóbb kiadás is.

Ezt azonban idáig semmi sem erősítette meg. Most azonban egy Guilherme Rambo nevű mérnök rábukkant egy ikonra az iOS 12 bétájában, amely alapján valóban készülőben lehet a nagyobb, talán iPhone X Plus nevű modell. Az új ikon nem sokban tér ugyan el az eredetitől, de a magasabb kijelző és a jobb oldali hangerőgombok könnyen észrevehetők.

Letsplay
Letsplay

Búcsúzhatunk a jack-átalakítótól?

Ez persze még nem minden kétséget kizáró bizonyíték, hiszen az ikonok még megváltozhatnak az operációs rendszer végleges verziójában. Mindenesetre az elég valószínűtlen, hogy az Apple egy, a jelenlegi iPhone X-től eltérő ikont véletlenül használna az új iOS-buildben. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy 2017-ben az iPhone X-ről is ugyanígy szivárgott ki a végleges dizájn.

Emellett az is napvilágra került, hogy az idei mobilokhoz már nem fog járni jack-átalakító. Ezt a MacRumors csapata jelentette ki, akik a Cirrus Logictől szerezték az információt. Ez a cég szállítja ugyanis az Apple-nek a 3,5 mm-es jack csatlakozót Lightning-bemenetté alakító modult – idén azonban nem kaptak megrendelést a vállalattól.

Letsplay
 
Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás