Tech Tech Hírek Tech Újdonság

Hatalmas akkumulátorral és kijelzővel jönnek az új BlackBerry-k

Letsplay

Új BlackBerry-széria indul a közeljövőben Evolve néven, melynek tagjai hatalmas akkumulátort és képernyőt kapnak.

 

  • a BlackBerry indiai lincensztulajdonosa bejelentett két új mobilt: az Evolve-ot és az Evolve X-et
  • a modellek kizárólag Indiában lesznek elérhetők 101 és 141 ezer forintnak megfelelő összegért cserébe
  • a telefonok egész előlapos kijelzőt, hatalmas akkumulátort és 4, illetve 6 GB memóriát kapnak
 

Szakít a fizikai billentyűzettel az új BlackBerry

Az Optiemus Infracom bejelentette, hogy egy teljesen új BlackBerry-családot tervez elindítani a közeljövőben. A cég a BlackBerry-licensz indiai birtokosa, így nagyon nagy valószínűséggel az új modellek csak az indiai piacon lesznek kaphatók. Két telefon van készülőben, melyek szakítanak az eddigi hagyományokkal és fizikai QWERTY-billentyűzet nélkül jelennek meg.

A BlackBerry Evolve és az Evolve X pontos specifikációi persze még nem ismertek, de a legfontosabb ismertetőjegyek már nyilvánosak. A fizikai billentyűzet elmaradásáért cserébe hatalmas (talán egész előlapos), 18:9-es oldalarányú kijelzőket kapunk. Ezek mellé pedig természetesen masszív kapacitású – elméletben 4000 mAh-s – akkumulátorok járnak.

Letsplay
Letsplay

Minden szempontból naprakész modellek érkeznek

A készülékek USB-C porttal lesznek ellátva és támogatni fogják a vezeték nélküli töltést is. Az autentikációról egy hátlapi ujjlenyomat olvasó és persze egy arcfelismerő rendszer gondoskodik, vagyis minden bizonnyal egy teljesértékű, felsőkategóriás mobilpáros várható. Az eszközök Android 8.1 Oreo operációs rendszerrel kerülnek majd forgalomba.

Az Evolve-ok exkluzívan az Amazon India oldalán keresztül lesznek elérhetők 365 és 510 dolláros áron. Ez nagyjából 101 ezer forintnak felel meg a standard, 4 GB-os verzióért, és 141 ezer forintnak a nagyobb, 6 GB-nyi RAM-mal felszerelt kiadásért cserébe. Egyelőre nincs hír arról, hogy az Evolve és az Evolve X elérhetővé válna-e más országban Indián kívül.

Letsplay

Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás