ARCADIA első alkalommal!

Letsplay
Event Start Date:
2016 november 18.
Event End Date:
2016 november 20.
Event Venue:
Dürer Kert

Első alkalommal kerül megrendezésre az ARCADIA nemzetközi játéktermi kiállítás

Letsplay
Letsplay

Az eseményen körülbelül 200 gép próbálható majd ki a játéktermek fénykorából (arcade videó és játék automaták és flipperek szabad játékra állítva, valamint a korszak konzolos és számítógépes játékai), ezeken felül itt lesznek majd az elmúlt évtizedek népszerű asztali arcade videó, valamint kvarcjátékai is.

Letsplay

Az interaktív kiállítás főbb alapértékei a következőkben foglalhatók össze.

Szenvedély: felkutatni, gyűjteni és bemutatni a legjobb, legnépszerűbb, vagy éppen legritkább arcade, vagy asztali videó és kvarcjátékokat az elmúlt évtizedekből. Ez jellemzi a rendezvényen kiállítókat, akik Magyarország és Közép-Európa kiemelkedő flipper és játéktermi múzeumait, nosztalgia játék gyűjteményeit képviselik.

Minőség: az ARCADIA kiállítói közül a csehországi Arcade Hry (Európa legnagyobb arcade videójáték múzeuma), vagy a Budapesti Flippermúzeum ma már külföldről is nagyszámú látogatót vonzanak. A kiemelkedő minőségre való törekvésnek köszönhetően ezek az állandó kiállítások a vendégektől csakúgy, mint a helyi és nemzetközi sajtótól, folyamatosan a legjobb értékeléseket kapják. Szintén a kompromisszummentes minőség iránti elkötelezettség jellemzi az Altar Furniture különleges high-end arcade bútordarabjait is, amelyek közül néhány darab szintén megcsodálható lesz a kiállításon.

Nemzetköziség: Az esemény hazánkban a legnagyobb, játéktermi és egyéb nosztalgia játékgépeket felvonultató kiállítás lesz. A Budapesti Flippermúzeumon kívül az említett prágai videó arcade játékmúzeum és a krakkói flippermúzeum, valamint hazai gyűjtők is megjelennek majd gépeikkel (köztük itt lesz például a Guru szaklapból SakManként megismert Szakács Gábor is, aki mára a nosztalgikus hobbiszámítógépek és konzolok, kvarcjátékok megkerülhetetlen hazai személyiségévé nőtte ki magát remek kiállításaival. Mindeközben 17 ország versenyzőinek részvételével zártkörű nemzetközi flipperverseny zajlik majd a 2 kisebb teremben, melynek döntőjét egy monitoron keresztül a látogatók is követhetik majd.

Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás