6. Márton napi Borfesztivál a Gellértben

Letsplay
Event Start Date:
2016 november 10.
Event End Date:
2016 november 13.
Event Venue:

Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg az ország legizgalmasabb Márton napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért november 10-13. között. Mások mellett a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és a szőlőművesek védőszentjeinek mítosza lengi majd be a patinás szállodaépület összes termeit, ahol izgalmas étkekkel, nedűkkel és programokkal várjuk a vendégeket.

Letsplay
Letsplay

Fordulóponthoz érkezett a Gellért Szálló méltán közismert borfesztiválja, hiszen névadója születésének 1700. évfordulója tiszteletére Szent Márton-emlékévet ünneplünk 2016-ban. Ennek apropóján pedig a Szent Gellértről elnevezett szálloda hagyományos, és immár VI. Márton napi Borfesztiválja a gasztronómia és művészetek számos szentjét is megidézi.

Letsplay

A korlátlan bor- és pálinkakóstolás 17 órától 22 óráig tart.

Közkívánatra a fesztiválnapokon Liszkay Mihály, a világot járt zongorista lesz a Borász a zongoránál, aki örökzöld zongorajátékával fűszerezi meg a kóstolást.

Fesztiválbérlet 8.990 Ft

A VI. Márton napi Borfesztivál nulladik napján a ?sörre bor mindenkor? mondás szerint a sör kerül fókuszba az idén februárban nagy sikerrel megrendezett Indoor Sörfesztivál limitált kiadásában. Szent Vencel, mint a cseh sörök védőszentje lesz a butik sörfesztivál védnőke, ahol korlátlanul lehet 20 féle kézműves csapolt sört kóstolni. A 20 féle sörkorcsolyát a Gellért Söröző séfje, Frideczky András és a Kelemen Kabátban frontembere, Horváth Boldizsár készíti, akiről az is kiderül, lehet, hogy jobb séf, mint énekes. Most előzetes kóstolót adunk a 2017. februában következő II. Indoor Sörfesztivál forgatagából.

A jegyek a Gellért Hotel recepcióján SZÉP kártyával is megvásárolhatók.                    

Hogy tetszik a cikk?

Szólj hozzá!

hozzászólás